Ілон Маск за день розбагатів на рекордні $25 млрд

Засновник компаній SpaceX і Tesla Ілон Маск розбагатів за добу на рекордну суму — $25,1 мільярда доларів. Його статки зросли до $174 млрд.

Попри це Маск досі залишається на другому місці в списку найбагатших людей світу за версією Bloomberg.
Видання вказує, що Маск скоротив відрив від глави Amazon Джеффа Безоса до $6 млрд. У вівторок, 9 березня, акції його компаній з технологічного сектора виросли після тритижневого падіння.
На тлі зростання акцій заробив і Безос. Він розбагатів на $6 млрд, після чого його статки зросли до $180 млрд.
Хіба він не був найбагатшим?
Маск справді став найбагатшою людиною у січні 2021 року. За 2020 рік його статки зросли на 150 мільярдів доларів і на початку січня сягнули 188,5 мільярда.
Але у лютому 2020 року Ілон Маск втратив звання найбагатшої людини у світі. Це сталося після того, як акції його компанії Tesla впали на 8,6%. Через це Маск втратив 15,2 мільярда доларів власного капіталу, а його статки склали 183,4 мільярда доларів.
Найбільше падіння акцій Tesla з вересня частково спричинив допис самого Маска у Twitter. Він заявив, що ціни на криптовалюти Bitcoin і Ether «здаються високими». Наступного ж дня вартість Bitcoin зменшилася. Це сталося через два тижні після того, як Tesla оголосила, що закупила Bitcoin на 1,5 мільярда доларів. 
Відтоді лідером у рейтингу багатіїв є власник Amazon Джефф Безос. Третім у списку залишається засновник Microsoft Білл Гейтс — 135,3 мільярда доларів станом на тоді.