У Римі відкрили перший автомат з приготування піци

У Римі працює автомат з продажу піци Pizza Mr.Go. Щоб виготовити піцу, автомату з інфрачервоною пічкою потрібно лише три хвилини.

Про це пише The New York Times.
Після того, як клієнти заплатять і виберуть піцу – "Маргариту", "Бекон", "Чотири сири" або "Гостре салямі" – вони зможуть побачити весь процес приготування піци.
Наприклад, "Маргарита" коштує 5,5 долара, найдорожча – "Чотири сири" за сім доларів. В автоматі достатньо інгредієнтів, включаючи різні начинки, щоб приготувати 100 піц, перш ніж їх його потрібно буде знову заправити.

Власник робить ставку на жагу людей до пригод і просту цікавість. Натомість реакція в суспільстві була неоднозначною: багато хто став відразу ж порівнювати автомат зі справжнім закладом. Водночас деякі клієнти стверджують, що піца смачна, як для швидкого перекусу та краща за заморожену. Крім того, процес приготування дуже зацікавив дітей.
Приміром, Ренцо Панаттоні, власник однієї з найстаріших піцерій міста, відгукнувся про автомат зневажливо. На його думку, римляни залишаться вірними традиційній римській піці.
Це не єдиний автомат з продажу піци на ринку. PizzaForno пропонує свіжоприготовлену піцу, яку можна розігріти в автоматі за три хвилини або забрати додому холодною. Pizza ATM може приготувати до восьми піц одночасно за чотири хвилини. Але машина Let's Pizza, яка продається в кількох країнах Європи, – єдина, яка робить піцу з нуля.