Закарпатська поліція розкрила серію крадіжок із церков

??Закарпатська поліція розкрила серію крадіжок із церков
Співробітники Головного управління Національної поліції в Закарпатській області затримали групу осіб, які спеціалізувалися на крадіжках з церков. Правоохоронці довели їх причетність до 14 таких епізодів в 5 районах, повідомили учасникам про підозру, а суд обрав їм міру запобіжного заходу. 

На лінію «102» почали надходити заяви про крадіжки з церков в різних районах Закарпатської області. Близько десяти епізодів зареєстрували відділи та відділення поліції в Ужгородському, Перечинському, Свалявському, Берегівському та Мукачівському районах. Менше місяця знадобилося правоохоронцям, щоб викрити причетних до серії злочинів. Поліція затримала всіх трьох підозрюваних одразу після вчинення чергової крадіжки на території Свалявщини. 

Правоохоронці встановили, що троє ужгородців віком 34, 37 та 38 років придбали інструменти та відмички та почали незаконну діяльність. Чоловіки відкривали двері в храмах у районі, виносили готівку та все цінне, що знаходили всередині. Для мобільності групи використовували автомобіль одного з них. 

Поліція після затримання чоловіків знайшла схованку з краденим. За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 5 ст. 185 ККУ, тобто крадіжка, вчинена в особливо великих розмірах або організованою групою. Таке правопорушення карається позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років з конфіскацією майна. Всім трьом повідомлено про підозру. 

Ужгородським міжрайонним судом у ході досудового розслідування двом із них обрано запобіжні заходи у вигляді домашніх арештів, організатору – тримання під вартою.

Поліція встановила причетність організованої злочинної групи до 14 крадіжок у 5 районах.

Відділ комунікації поліції Закарпатської області ??