Чадний газ на Закарпатті: 7 громадян опинились на лікарняних ліжках, 2 загинули

Чадний газ на Закарпатті: 7 громадян опинились на лікарняних ліжках, 2 загинули
Протягом опалювального сезону значно зростає кількість випадків отруєння чадним газом. Від початку 2018, в краї вже зареєстровано 5 випадків отруєння, в результаті яких 7 громадян опинились на лікарняних ліжках, 2 загинули. 

Зазвичай, відбувається це через порушення правил експлуатації газових приладів, пічного опалення та нехтування іншими елементарними правилами безпеки життєдіяльності. Тому зараз, одним з актуальних завдань для рятувальників Закарпаття є проведення профілактичної роботи щодо недопущення загибелі та травмування людей внаслідок отруєння невидимим вбивцею – чадним газом.

22 січня у Хустському та Іршавському районах відбулись пожежно-профілактичні відпрацювання, метою яких було донесення до свідомості громадян основних правил безпеки, при виконанні яких можна убезпечити себе та своїх рідних від  небезпеки.

Так, у селі Крава, що на Хустщині, рятувальники спільно із районними представниками ПАТ «Закарпатгаз» провели бесіду із керівництвом сільської ради, завідуючими дошкільних навчальних  та загальноосвітніх закладів, іншими зацікавленими службами та активом села. Рейдові групи відвідали дворогосподарства родин із «групи ризику», де,  під час інструктажів, пояснили людям як користуватись пічним опаленням та газовими приладами, аби вони не призвели до пожежі.

Майже аналогічний захід відбувся на території  Іршавської об’єднаної територіальної громади.  Учасники відпрацювання поділились на групи та вирушили містом для того, аби роз’яснити правила безпеки життєдіяльності безпосередньо самим містянам. Окрім спілкування, громадянам було роздано листівки, в яких детально описано всі правила, дотримання яких дозволить зробити своє життя більш безпечним. Ніхто не залишився поза увагою рятувальників.
Сподіваймось, що такі заходи у подальшому сприятимуть кращій пожежній обстановці у краї.
У  ДСНС України у Закарпатській області