Без потреб не виходьте: на Закарпатті оголошено штормове попередження

??Без потреб не виходьте: на Закарпатті оголошено штормове попередження
Про це повідомляє У ДСНС України у Закарпатській області. Рятувальники радять без особливих потреб не виходити на вулицю!

За повідомленням Закарпатського центру з гідрометеорології у зв'язку з виходом на територію області південного-західного циклону, протягом доби 3-го лютого по області очікується погіршення погодних умов: сильні, місцями дуже сильні опади, у вигляді дощу, у горах мокрого снігу, на високогір'ї снігу. 
Ввечері 3-го та вночі 4-го лютого опади перейдуть в сильний мокрий сніг та сніг; у гірських районах хуртовини, снігові замети, на дорогах більшої частини території області ожеледиця. 
4-го лютого подекуди ожеледь, налипання мокрого снігу, складні відкладення. Місцями очікується посилення вітру до 17-22 м/с, на високогір'ї до 25-30 м/с.

3-4 лютого на річках області очікується підвищення рівнів води (над рівнями 01.02 на 8 год):
- на більшості річок на 0.5-1.5 м;
- в середніх та нижніх течіях річок Уж, Латориця, Стара та Боржава на 1.0-2.0 м, можливий вихід води на заплаву;
- в нижній течії Боржави – до 2.5 м, вихід води на заплаву.
В місцях проходження сильних дощів буде формуватись значний місцевий стік. В зв'язку зі значним перезволоженням ґрунту в окремих місцях можливі зсуви ґрунту.

У зв'язку із цим, рятувальники Закарпаття радять вам дотримуватись елементарних правил безпеки під час перебування на вулиці. Намагайтеся не ходити попід розлогими деревами, обходьте металеві люки, а також тримайтеся подалі від рекламних щитів та ліній електропередач, адже пориви вітру можуть спричинити їх пошкодження.

Також варто бути уважними на дорогах як водіям, так і пішоходам. Не ходіть краєм та не перебігайте проїжджу частину дороги під час сильного дощу та снігопаду. Водіям, які не мають стажу водіння, без крайньої необхідності, краще не виїжджати. Людям похилого віку теж слід утриматися від виходу на вилицю. Варто пам’ятати, що прогулянки вагітних жінок під час погіршення погодних умов - небезпечні для здоров'я.

Будьте обережні, не ризикуйте своїм життям та на період ускладненням погодних умов без зайвої потреби не виходьте на вулицю! ??