На Закарпатті зробили "перепис" лісового населення

???На Закарпатті зробили "перепис" лісового населення
Такий облік проводиться щорічно і є обов'язковим.

У Закарпатській області проведено щорічну важливу справу – таксацію (облік) дикої фауни у всіх мисливських господарствах. Таксація є обов'язковою для усіх користувачів мисливських угідь.

Такий щорічний облік здійснюється з метою об'єктивного контролю за використанням і відтворенням мисливських тварин на території області. Здійснювалася таксація за участю працівників державних лісових господарств та Закарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Облік тварин проводили в основному методом шумового погона і маршрутним методом, а також наглядом в місцях підгодівлі. Такі методи дали можливість більш точно визначити чисельність мисливських тварин і місця їх перебування на території господарств.

За результатами таксації підраховано, що наразі у мисливських угіддях мешкає

олень європейський – 1862 (+22 особини приріст); муфлон – 218; лань – 137; козуля – 8449; кабан – 2660; білка - 5589; ондатри – 746; бобер - 209; лисиця – 3229; вовк – 137; борсук – 1308; видра - 460; куниця лісова – 2808; тхір темний - 756; рись - 169; кіт лісовий - 738; ведмідь - 112.

Щорічний облік проведено з метою розрахунку лімітів добування диких мисливських тварин в наступний мисливський сезон. Облік також дозволить виявити місця скупчення диких тварин для подальшого планування біотехнічних та охоронних заходів, інформує прес-служба Закарпатського ОУЛМГ. ???