Кір на Закарпатті: за минулий тиждень зареєстровано 89 випадків захворювання

Кір на Закарпатті: за минулий тиждень зареєстровано 89 випадків захворювання
За минулий тиждень зареєстровано 89 випадків кору, що на 3% більше ніж попереднього тижня. В структурі захворілих традиційно переважали діти до 17 років - 81% (72 випадків), дорослі – 19% (17 випадків). 
Як повідомила завідувач відділу епідеміологічного нагляду (спостереження) та профілактики інфекційних захворювань Закарпатського лабораторного центру МОЗ України Вікторія ТИМЧИК, найвищі показники захворюваності кором зареєстровані серед дітей 5-9 та 1-4 роки, відповідно у структурі захворілих вони займають найбільшу частку – 25% та 35% відповідно.
Отримують медичну допомогу в умовах стаціонару 85% захворілих, в т.ч. 66 дітей до 17 років та 10 дорослих.
З початку року зареєстровано 1823 випадки кору, в т.ч. 1451 серед дітей віком до 17 років (79%). Серед захворілих не мають щеплень проти кору 71%, одне щеплення отримали 18%, а вакциновані згідно календаря - 11%. Найбільшу кількість випадків кору зареєстровано в Ужгородському, Тячівському, Міжгірському районах та м.Ужгород.
В області спостерігається поступове зменшення кількості захворілих на гострі респіраторні інфекції. За минулий тиждень із симптомами гострої респіраторної інфекції до закладів охорони здоров'я звернулося 2 175 осіб, інтенсивний показник захворюваності на 47,5% менше визначеного епідемічного порогу.
Порівняно з минулим тижнем показники темпу приросту захворюваності серед дорослих та дітей до 17 років зменшилися на 23%, і 21% відповідно. Загалом в області зареєстрований приріст кількості звернень у порівнянні з попереднім тижнем лише в Іршавському районі – на 48%.
Серед осіб, що звернулися за медичною допомогою - 1428 дітей віком до 17 років (66% від усіх захворілих). У структурі захворілих дітей традиційно переважає група 5-14 років – 45,5%. Найбільший відсоток звернень за медичною допомогою серед дітей Рахівського (76% захворілих), Берегівського (76% захворілих), Іршавського (72% захворілих) районів.
Госпіталізація хворих на рівні 6%, медичну допомогу в умовах стаціонару отримало 129 осіб, з яких 57% становлять діти до 4 років. Вірусів грипу у лабораторно обстежених осіб не виявлено - підтверджена циркуляція РС-вірусів та вірусів парагрипу. Летальних випадків грипу не зареєстровано.
Спостереження за перебігом епідемічної ситуації в області продовжується.
Прес-центр ОЦЗ в Закарпатській області