Закарпатців лишили без пенсій?

У Пенсійному фонді немає грошей

Підприємство “Укрпошта” підтвердило інформацію про те, що з 20 липня у всіх поштових відділеннях припинена виплата пенсій. Причина невиплати в тому, що Пенсійний фонд України просто не перерахував гроші для цих цілей.
“Виплата пенсій за період з 20 липня поки не проводиться. Укрпошта є лише агентом Пенсійного фонду з виплати пенсій, – повідомляють в прес-службі підприємства. – Зараз Пенсійний фонд не перерахував кошти на фінансування пенсій у повному обсязі “.
Разом з тим, повідомляється, що Укрпошта працює в штатному режимі і готова проводити виплати пенсій як тільки надійде фінансування від ПФУ. Терміни відновлення фінансування виплати пенсій “Укрпошті” невідомі: “просимо звертатися до Пенсійного фонду України”.
Разом з тим прес-служба пенсійного фонду заперечує проблеми з виплатами: “Триває фінісірування пенсій, виплата триває в повному обсязі. Виплату не зупиняли”.
Нагадаємо, що днями, “Укрпошта” зробила заяву про бажання скоротити кількість відділень в Україні. Зокрема, це стосувалося сіл і невеликих міст, а також про те, що підприємство має намір припинити здійснення виплат пенсіонерам у своїх відділеннях. Однак, президент України Петро Порошенко спростував цю заяву і заспокоював пенсіонерів, закликаючи керівництво Мінсоцполітики та “Укрпошти” до компромісу, – інформують “Вісті”.
“Державні підприємства повинні виконувати певні соціальні функції. Я охоче підтримаю будь-які ініціативи, які підвищують ефективність діяльності державних підприємств, але вважаю категорично неприйнятним, коли вони виймають останні копійки з кишені пенсіонера”, – написав Порошенко в своєму Фейсбуці.​