Прокурорами Закарпаття за 2018 рік п забезпечено процесуальне керівництво більш як у 36 тисячах кримінальних провадженнях

Упродовж 2018 року за процесуального керівництва прокурорів Закарпатської області, слідчими правоохоронних органів краю здійснювалось досудове розслідування у близько 36 500 кримінальних проваджень.


Так, найбільша кількість проваджень розслідувалась слідчими поліції – 35 473 кримінальні провадження, з яких 11670 перебували у залишку станом на 1 січня 2018 року.

До суду скеровано 3 454 обвинувальні акти, з яких 54 - з угодами про примирення та 271 - з угодами про визнання винуватості. Всього, за попередній рік, завершено досудове розслідування у 18 408 кримінальних провадженнях.

Здійснюючи процесуальне керівництво досудовим розслідуванням, органами прокуратури області виявлено 90 раніше необлікованих кримінальних правопорушень, скасовано 1461 незаконних постанов слідчих про закриття кримінальних проваджень, у кримінальних провадженнях дано 4397 письмових вказівок, до суду подано 1250 клопотань про застосування запобіжних заходів, з них 519 – про тримання під вартою.
Також, забезпечено процесуальне керівництво у 546 кримінальних провадженнях, досудове розслідування у яких здійснювали слідчі СВ Управління СБ України в Закарпатській області.
Процесуальними прокурорами скеровані до суду обвинувальні акти у 42 кримінальних провадженнях, з яких, по 1-му про правопорушення, вчинені організованими злочинними угрупованнями, у бюджетній системі, 8 - про корупційні правопорушення , 2- за ознаками злочину передбаченого ст. 113 КК України «Диверсія», 3 - за ст. 305 КК України «Контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів чи прекурсорів або фальсифікованих лікарських засобів» та інші.
Крім того, забезпечено прокурорський нагляд за додержанням законів у 116 кримінальних провадженнях, досудове розслідування в яких здійснювали слідчі слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління ДФС у Закарпатській області. До суду скеровано обвинувальні акти у 20 кримінальних провадженнях, з яких 11 - з угодою про визнання винуватості.
Так, 16 обвинувальних актів скеровано до суду про правопорушення щодо незаконного виготовлення, зберігання, збуту або транспортування з метою збуту підакцизних товарів, 1 - фіктивного підприємництва, 1 - ухилення від сплати податків, зборів, інших обов’язкових платежів та 2 щодо інших кримінальних правопорушень.

Прес-служба прокуратури Закарпатської області