Будиночки, що можуть врятувати життя, – відкривають у лісах Закарпаття (ВІДЕО)


Наразі діють понад ста будиночків лісівників та мисливців
Ось такий будиночок може врятувати не одне життя мандрівника, туриста або ж лісового господарника. У Лисичівському лісництві Довжанського лісомисливського господарства, лісівники офіційно відкрили оновлений мисливський будинок. Як розповідають, побудований він ще у 1992 році. Вік досить солідний, тому керівництвом держлісгоспу було прийнят рішення його повністю реконструювати.
Будиночок знаходиться в Урочищі «Продан» на території Лисичівського лісництва. Неподалік нього проходять два туристичні маршрути, які ведуть до полонин Боржавського хребта. Місце досить популярне, як влітку так й взимку. Остання зима показала, що туристи тут губляться досить часто, тому будиночок стане їм в нагоді. Лісівники встановили опалення, провели водопостачання, обладнали ліжка, стіл, стільці. Для гостей залишили посуд, дрова, сірники та провізію.
Як відмітив директор Довжанського лісомисливського господарства Василь Ледней, крім ведення лісового та мисливського господарства, останні роки лісівники приділяють велику увагу розвитку туризму. Для цього підприємство розбудовує рекреаційні пункти, місця відпочинку а також реконструює мисливські будиночки.
Сьогодні на території Довжанського лісомисливського господарства готові відкрити свої двері перед туристами та мисливцями вісім будиночків. Їх кількість не обмежена тільки одним лісгоспом. Загалом на території двадцяти державних підприємств Закарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства діють понад ста будиночків лісівників та мисливців. Задля збільшення їх кількості, ця робота лісівниками продовжується й надалі, – повідомляють в ЗОУЛМГ