Пожежі на Закарпатті: дві людини загинули, ще двоє опинилися на лікарняних ліжках

Пожежі на Закарпатті: дві людини загинули, ще двоє опинилися на лікарняних ліжках
Двоє людей загинуло та ще двоє опинилися на лікарняних ліжках внаслідок пожеж, які виникли впродовж 12 травня на території Закарпатської області. Вогняні трагедії розігралися на території Мукачівського та Хустського районів. 
Так, перше повідомлення про пожежу в приватному житловому будинку, що у с. Копинівці Мукачівського району, до рятувальників надійшло о 07:56.
Там, за поки невстановленої причини, зайнялася кімната у приватному житловому будинку. Для ліквідації пожежі до місця було направлено вогнеборців 17-ї та 19-ї державних пожежно-рятувальних частин м. Мукачево. Усього працювало 2 одиниці техніки та 8 чоловік особового складу.  О 08:35 пожежу вдалося локалізувати й о 09:00 повністю ліквідувати. У ході приборкання вогню всередині палаючого помешкання рятувальники виявили тіло власниці будинку 1969 року народження.

Наступною жертвою вогню став 57-річний житель села Н. Бистрий Хустського району. Повідомлення про пожежу в його приватному житловому до рятувальників надійшло о 10:00. Для боротьби з вогнем було направлено два пожежні розрахунки 10-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Хуст. Об 11:00 займання на площі 20 кв. м. вдалося локалізувати, ліквідація ж тривала до 11:50. На жаль, власника врятувати не вдалося. Причина пожежі  та завдана матеріальна шкода встановлюються.
А у с. Косино Мукачівського району за поки невстановленої причини отримали опікові травми двоє громадян 1976 та 2000 років народження.  Інформація про травмування людей до рятувальників надійшла о 22:00 від чергового лікаря Мукачівської центральної районної лікарні. У чоловіка лікарі діагностували термічні опіки 70% тіла,  його стан важкий. У його 19-річної доньки – опікові травми верхніх та нижніх кінцівок, стан - середньої важкості.  Підрозділи ДСНС на подію не залучалися. Обставини випадку з’ясовують правоохоронні органи.
Загалом з початку року на території Закарпатської області у вогні вже загинуло  28 людей, серед яких одна дитина, ще 19 дорослих та одна дитина отримали різного ступеню важкості опікові травми.
З огляду на такі випадки закарпатські рятувальники вкотре звертаються до громадян з проханням  бути максимально обережними під час поводження з вогнем та суворо дотримуватися правил пожежної безпеки.
У ДСНС України у Закарпатській області