Закарпатців інформують які шкідливі продукти можуть стати корисними


Дієтологи вже давно визначилися з тим, які продукти слід вважати корисними для здоров’я, а які – шкідливими.
Але на перевірку іноді виявляється, що продукти з другого списку цілком можуть виявитися в першому.
1. Кава. Його надлишок призводить до надмірно збудженому стані, порушує процес травлення, сприяє метеоризму і інших симптомів роздратованого кишківника, викликає ефект проносного і неприємний запах з рота, не кажучи про підвищення рівня стресу і тривожності. Однак помірне вживання кави покращує роботу мозку, сприяє схудненню, і навіть захищає від старечого недоумства.
2. Картопля. Велика кількість крохмалю переробляється в глюкозу, що підвищує рівень цукру в крові. Однак в картоплі є й інші поживні речовини. Наприклад, в одній середньої за розміром картоплині міститься приблизно половина необхідної добової дози вітаміну С, третина дози вітаміну В6 і чверть необхідної кількості калію. А ще – кальцій, магній, фосфор і цинк.
3. Кокосове масло. Начебто жирний продукт, але цей жир не зробить вас повними. Кокос насичені білками, магнієм, калієм, вітаміном Е, антиоксидантами і необхідними волокнами. Головне, що потрібно зробити – це не купувати дешевих різновидів кокосового масла, які містять цукор та інші наповнювачі.
4. Кукурудза. Але, звичайно, мова йде не про пакет з попкорном, а про звичайну варену кукурудзу. Це чудовий і, головне, недорогий продукт.
5. Сіль. Її називають “білою смертю”, але дієтологи уточнюють: шкідливий лише її надлишок.
Інформує ТонеТО.​