Депутати визнали роботу в.о. голови Виноградівської РДА Наталії Костелеби-Веремчук незадовільною (+ФОТО)

3 жовтня 2019 року відбулась чергова тридцять третя сесія Виноградівської районної ради.


Районні депутати одноголосно підтримали рішення про створення комунального некомерційного підприємства «Виноградівська районна лікарня» Виноградівської районної ради, чим закінчили реформування вторинної ланки медичної допомоги в районі.


Відтак вже з наступного року лікарня зможе отримувати фінансування через Національну службу здоров’я. Тимчасово виконуючим обов’язки директора підприємства призначили депутата районної ради, голову постійної медичної комісії ради Олександра Милюкова.

Також внесли зміни до районного бюджету та передбачили у фінансовому документі покриття дефіциту по заробітній платі працівникам сільських рад у розмірі 709 тис.грн, виділили на заклади дошкільної освіти 1 млн 506 тис.грн, зокрема, направили кошти на утримання новоствореної комунальної установи «Центр з обслуговування закладів освіти Виноградівського району». Позаяк управління освіти, молоді та спорту Виноградівської РДА перебуває у стадії ліквідації, вже з жовтня 2019 року комунальна установа здійснюватиме фінансування шкіл району.

На порядок денний сесії вчергове був винесений звіт Виноградівської районної державної адміністрації по здійсненню делегованих районною радою повноважень, однак інформувати депутатів з цього питання знову було нікому — в.о. голови РДА Наталія Костелеба-Веремчук не була присутня на сесійному засіданні. Тому депутати визнали її роботу незадовільною та вирішили звернутися до Президента України, Міністерства освіти і науки України, голови Закарпатської ОДА щодо вжиття необхідних заходів з врегулювання ситуації у районі, зокрема щодо безпідставної ліквідації управління освіти, молоді та спорту райдержадміністрації.


Окрім того, районні обранці затвердили ряд районних програм та внесли зміни до деяких з них, розглянули майнові питання, затвердили список присяжних Виноградівського районного суду тощо.
Голова районної ради Віталій Любка подякував депутатському корпусу за активну, оперативну та плідну роботу, завдяки чому вдалося вирішити першочергові питання району.


Виноградівська районна рада