Закарпатцям нагадують правила поведінки під час полювання


Правоохоронці дозвільної системи провели для мисливців Мукачівщини інструктаж з питань техніки безпеки та закликали їх бути обережними під час полювання.
 

Наразі  триває   щорічний сезон полювання на фазанів. Для належного контролю за безпечним використанням мисливської зброї на полюванні, запобіганню фактам браконьєрства та порушень правил зберігання й носіння вогнепальної зброї правоохоронці проводять комплекс профілактичних заходів. 

В неділю, 13 жовтня,  поліцейські  дозвільної системи Мукачівського відділу та районного відділення провели роз’яснювальну роботу з мисливцями у  селах  Великі Лучки, Горонда та Страбичово. 

Перед початком полювання всі мисливці  пройшли  інструктаж з техніки безпеки при поводженні зі зброєю та здійснення полювання. Також правоохоронці говорили про обов’язки та відповідальність мисливців, адже нехтування правилами безпеки на полюванні може призвести  до нещасних випадків. Під час  перевірки поліцейськими було виявлено два порушення, на мисливців складено відповідні  адміністративні протоколи. 

Також поліція звертає увагу громадян  на те, що наразі триває  всеукраїська операція «Місячник добровільної здачі зброї та боєприпасів».  Таким чином при добровільній здачі незареєстрованої зброї власник звільняється від відповідальності та отримує можливість її законно зареєструвати. 

Відділ комунікації поліції Закарпатської області