Закарпатські прикордонники поблизу кордону з Угорщиною затримали контробандиста (Фото)

Сьогодні вночі неподалік населеного пункту Саловка Ужгородського району прикордонники Чопського загону затримали двох осіб, які намагалися переправити до Угорщини партію безакцизних сигарет.
Рух невідомих у напрямку держрубежу зафіксував за допомогою тепловізора прикордонний патруль від відділу «Тиса». На допомогу нарядові одразу ж вислали групу реагування.
На вимогу прикордонників зупинитися, невідомі особи вдались до втечі та кинули свої коробки. Після неодноразових попереджень про застосування зброї, проігноровані правопорушниками, прикордонному нарядові довелося здійснити попереджувальний постріл вгору. Це змусило чоловіків зупинитися. Затримані назвалися місцевими жителями. Вони перебували у прикордонні без жодних документів, що посвідчують особу. У трьох пакунків, які правопорушники залишили під час втечі, виявили 2990 пачок тютюнових виробів без акцизних марок України.
Затриманих і сигарети доставили у прикордонний підрозділ. Після встановлення особи контрабандистів їх буде притягнуто до адміністративної відповідальності одразу за декількома статтями: у порядку ст.202 КУпАП «Порушення прикордонного режиму, режиму в пункті пропуску через ДКУ або режимних заходів в КПВВ», ст.185-10 КУпАП «Злісна непокора законному розпорядженні чи вимозі військовослужбовця та працівника ДПСУ або члена громадського формування з охорони громадського порядку та ДКУ» та ч.2 ст.204-1 КУпАП «Незаконне перетинання або спроба перетинання ДКУ». Безакцизні сигарети передали співробітникам Державної митної служби у встановленому законодавством порядку.
Пресслужба Чопського прикордонного загону