Що робити закарпатцям в яких закінчується віза чи дозвіл на проживання

Так, згідно з роз’ясненням Міністерства зовнішньої економіки і закордонних справ Угорщини, у випадку закінчення терміну дії візи, дозволу на проживання або дозволеного строку перебування у рамках безвізового режиму відповідним особам слід звернутися до Державного управління у справах іноземців Регіональної дирекції округу Будапешт і області Пешт (Orszagos Idegenrendeszeti Foigazgatosag (OIF) Budapesti es Pest megyei Regionalis Igazgatosaganak (RIG) із клопотанням про продовження терміну дії дозвільних документів.
При цьому важливо звернутися до закінчення терміну дії візи, дозволу на проживання і в рамках дозволеного терміну перебування. Подача клопотань/документів можлива виключно за попереднім записом онлайн.
Для запису потрібно обрати розділ «Розгляд документів іноземців, які мають намір виїхати з Угорщини, але обмежені в цій можливості через карантинні заходи» («Magyarorszagrol elutazni szandekozo, de a jarvanyugyi helyzet miatt ebben akadalyozott ugyfelek okmanyugyintezese»).
          Просимо врахувати, що ви маєте можливість повернутися в Україну через пункти пропуску на Українсько-Угорському кордоні, — додають у посольстві.