Поліція викрила мукачівку, яка продавала через Інтернет неіснуючі засоби індивідуального захисту

Вчора, 8 квітня, слідчі Мукачівського відділку поліції повідомили про підозру 25-річній мукачівці, яка обдурила львів’янку
Враховуючи підвищений попит на засоби індивідуального захисту через ситуацію, яка склалася в країні, закарпатка налагодила систему продажу через соціальну мережу масок та антисептиків. Жінка пропонувала товар за ціною нижче ринкової, що й привернуло увагу потерпілої.
Львів’янка замовила у мукачівки захисні маски та перерахувала обумовлену заздалегідь суму на банківську картку. Після отримання оплати, остання зникла зі зв’язку та видалила акаунт з соціальної мережі. Потерпіла львів’янка ж, не дочекавшись товару, звернулася по допомогу поліції.
Розслідували справу оперативники Кіберполіції. Спільно з мукачівськими слідчими вони розшукали підозрювану у шахрайстві та з’ясували, що жінка, під вигаданим іменем у соцмережі, пропонувала купити маски та засоби дезінфекції. Після отримання оплати, мукачівка зникала зі зв’язку.
Наразі встановлюється коло потерпілих осіб. Дії закарпатки кваліфіковані за статтею 190 Кримінального кодексу України, тобто шахрайство.
Поліція Закарпаття звертається до громадян з проханням не піддаватися масовій паніці через ситуацію, що склалася в Україні та не втрачати пильності, аби не стати жертвою шахраїв. Останні ж, зараз активізувалися і намагаються спекулювати довірою, а тому будьте уважні та користуйтеся послугами тільки перевірених постачальників.
Відділ комунікації поліції Закарпатської області