У Довжанському лісництві ДП «Ясінянське ЛМГ» вже другий тиждень висаджують молоді ліси

У Довжанському лісництві ДП «Ясінянське ЛМГ» вже другий тиждень висаджують молоді ліси. З початку весняної лісокультурної кампанії лісівники намагаються не проґавити жодного сприятливого дня, щоб посадити молоді сіянці і саджанці, для приживаності яких потрібен вологий ґрунт.
Цьогорічної весни на території Довжанського лісництва буде заліснено 26,8 гектарів лісових площ та висаджено 148 тисяч сіянців і саджанців основних лісо утворюючих порід ( 88,3 тис ялини, 24,9 тис ялиці, 14,2 тис бука, 14,1 тис клена-явора, 3,7 тис ясена, 1,7 модрини, 0,6 сосни). Весь асортимент і необхідну кількість сіянців і саджанців працівники лісництва вирощують у власному розсаднику.
Завдяки наполегливій праці лісівників та лісокультурної бригади на даний час роботи з посадки лісу на території лісництва виконані на 70%. Закінчити з весняною посадкою лісу планують до середини травня.
Після завершення посадкових робіт розпочнеться кропітка праця з висівання насіння та догляду за лісовими культурами у лісовому розсаднику лісництва, повідомили в пресслужбі 
ЗОУЛМГ