Угорщина, Австрія, Чехія і Словаччина розпочнуть знімати обмеження на своїх кордонах

Міністри закордонних справ Угорщини, Австрії, Чехії та Словаччини обговорили питання про ослаблення прикордонних обмежень між країнами. Угорщина, Австрія, Чеська Республіка і Словаччина мають значні економічні зв'язки між країнами, а також глибокі зв'язки між їх прикордонними спільнотами в регіоні, інформує MyHungary.Net.

Міністр закордонних справ Угорщини Пейтер Сійярто зазначив, що річний обсяг торгівлі Угорщини з Австрією і Словаччиною, в минулому році, склав близько 10 мільярдів євро. Тому в інтересах Угорщини надати нового імпульсу економічним і торговим відносинам з цими країнами.
"Чотири країни відзначили 15 червня, як цільову дату початку скасування обмежень на своїх кордонах, однак це багато в чому залежить від епідеміологічної ситуації. Захист життя і здоров'я людини є фактором номер один, який слід враховувати при поступовому знятті обмежень з кордонів - додав Пейтер Сійярто.
Досвід пом'якшення обмежень на кордонах Угорщини до сих пір був позитивним, враховуючи останнє рішення знову відкрити кордон між Угорщиною і Сербією, - зазначив міністр закордонних справ Угорщини.