На Закарпаття внаслідок паводку завдано шкоди за попередніми підрахунками на 125 млн грн

На Закарпатті внаслідок затяжних злив найбільше постраждав Рахівський район. І ось що зафіксувала комісія з ліквідації наслідків паводку райдержадміністрації. Спільно з органами місцевого самоврядування завершено подворовий обхід у 11 населених пунктах, які постраждали від високої води.
Встановлено, що на території району було підтоплено 475 дворогосподарств, з яких 55 – підвали житлових будинків. Пошкоджено дорожнє покриття автошляхів: державного значення Н-09 Мукачево – Рогатин – на п'яти ділянках; місцевого значення: обласний автошлях Рахів – Луги – одна ділянка, районний автошлях Ясіня – Стебний – одна ділянка, комунальні дороги – 12 ділянок, одну лісову дорогу.
Пошкоджено також п'ять підвісних та два комунальні мости.
Особливо великих збитків стихія завдала Ясінянському кущу, села якого межують із Прикарпаттям.
За словами голови Закарпатської ОДА Олексія Петрова, попередня оцінка завданої області шкоди становить 125 млн грн. Це – зруйновані вздовж течії річки Тиси дороги місцевого та державного значення, берегоукріплення, дамби, мости. Зокрема у трьох районах: Рахівському, Тячівському і Хустському. Яких збитків повінь завдала будинкам і дворогосподарствам у інших містах і районах, наразі підраховуватимуть спеціально створені комісії на місцях. Одне можна твердо сказати: теперішня повінь, дякувати Богу, набагато слабша, ніж була 1998-го, 2001-го і 2008-го.