Нові правила в'їзду до Угорщини, офіційно від Закарпатської ОДА

На офіційному сайті Закарпатської ОДА, повідомили про те, що 12.07.2020 міністр Канцелярії прем’єр-міністра Угорщини Гергель Гуляш (Guly?s Gergely) заявив, що епідемія коронавірусу спалахнула в декількох місцях, у зв’язку з чим не можна допускати занесення вірусу з-за кордону.

Зважаючи на це, уряд Угорщини прийняв рішення зробити більш жорсткими правила перетину державного кордону Угорщини. Зокрема, що стосується громадян Угорщини та їх родичів, а також громадян інших країн.

Зокрема, якщо громадяни Угорщини заїдуть на територію країни із держави, позначеної жовтим або червоним кольором, їх перевірятимуть на захворюваність. Якщо є підозра на інфекцію, особі слід буде пройти карантин. Карантину можна буде уникнути, якщо особа надасть негативний тест на COVID-19, не старіший 5 діб.

Винятки становлять транзит та вантажоперевезення.

До жовтої категорії потрапили чотири країни ЄС: Болгарія, Португалія, Румунія та Швеція. Поряд з цим в жовту категорію віднесено також США, Норвегію, РФ, Сербію, Китай та Японію.

У червоній категорії, тобто іноземцям, які прибули з цих країн, заборонено в'їзд до Угорщини, знаходяться: Албанія, Боснія та Герцеговина, Білорусь, Північна Македонія, Молдова, Чорногорія та Україна.

Категорії кожної країни буде переглянуто на засіданні уряду в 15.07.2020.

Зазначені обмеження почнуть діяти з 00:00 15.07.2020.

https://hirado.hu/belfold/kozelet/cikk/2020/07/12/elo-bejelentest-tesz-a-kormany-a-jarvany-terjedesenek-megelozesrol