Прокуратура погодила підозри посадовцям Закарпатської ОДА та підприємцям в розтраті коштів

Прокуратура Закарпатської області погодила підозри колишньому і діючому керівникам Департаменту охорони здоров’я Закарпатської ОДА та директору приватної фірми у заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненому за попередньою змовою групою осіб в особливо великому розмірі (ч.5 ст.191 КК України). Дії іншої підприємиці кваліфіковані за ч. 5 ст. 27, ч5 ст. 191 КК України.
У результаті проведення слідчих дій попередньо встановлено, що посадовці Департаменту охорони здоров’я Закарпатської ОДА та керівники приватної фірми уклали договори на закупівлю засобів індивідуального захисту для працівників медичних установ, задіяних у боротьбі з COVID-19, за завищеними цінами.
Для придбання респіраторів та захисних костюмів навесні проведено процедуру тендерної закупівлі в одного учасника – тобто у вже обраної приватної фірми. Оплату цих засобів здійснили за завищеною вартістю, в результаті чого бюджету заподіяно збитків на 29,5 мільйонів гривень.
Окрім того, експертизою встановлено, що закуплені засоби захисту не відповідають встановленим стандартам якості.
Наразі підозри у вчиненні кримінального правопорушення вручено трьом посадовим особам Департаменту обладміністрації. Вирішується питання оголошення про підозру іншим фігурантам провадження.
Слідство у справі здійснює СУ ГУ НП в Закарпатській області. Оперативний супровід забезпечують співробітники УСБУ в Закарпатській області та Управління стратегічних розслідувань в Закарпатській області ДСР Нацполіції. Прокуратура області забезпечує процесуальне керівництво за ходом слідчих дій, які наразі тривають.
Пресслужба прокуратури Закарпатської області