В Ужгороді знашли шкіру змії, розміром у півтора метри - фото

В одному з мікрорайонів Ужгорода, а сме біля озера “Кірпічка” люди знашли шкіру змії, розміром у півтора метри.

Світлинами знахідки поділилися у соцмережі:
“Це попередження для багаточисленних любителів там …”


ЧОМУ ЗМІЯ ЗМІНЮЄ ШКІРУ?
Основна причина, по якій змії змінюють шкіру, – це те, що з часом зміїна шкіра зношується – лусочки, що покривають її, пошкоджуються. Також заміна шкіри дозволяє зміям позбутися різних бактерій і шкірних паразитів хоча б на деякий час.
Довгий час вважалося, що ще однією причиною зміни шкірного покриву є те, що організм змії зростає, а її шкіра – немає, тому доводиться її скидати і обзаводитися новою, більшого розміру.

ЯК ЗМІЯ ЗМІНЮЄ ШКІРУ?
Так як змія скидає шкіру стару і отримує нову? Нова шкіра виростає у змії під старою, і коли процес її зростання повністю завершено, стара шкіра починає розтягуватися і відділятися від нової. Спочатку стара шкіра лопається навколо рота, і змія починає тертися головою об різні тверді поверхні і звиватися, намагаючись стягнути її з себе. Коли змія вдається звільнити голову, вона всього-на-всього виповзає зі своєї старої шкурки, вивертаючи її навиворіт. Скинута стара шкіра схожа на практично цілий чохол, який, до речі, після скидання виявляється довшим тіла господарки на кілька сантиметрів.