На Закарпатті тривають перевірки стосовно дотримання карантинних вимог

В області тривають перевірки щодо дотримання суб’єктами господарювання встановлених вимог до функціонування в умовах адаптивного карантину, з врахуванням відповідних зон епідемічної небезпеки поширення  COVID-19 на території області.
Так, за період з 07 по 14 вересня 2020 року фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області спільно з представниками органів державної влади та місцевого самоврядування здійснили 1591 захід контролю. За результатами перевірок на 120 об’єктах були виявлені певні порушення.  Зокрема, були перевірені 433 об’єкти торгівлі продовольчими товарами (окрім ринків), порушення встановлено на 28 об’єктах; 23  агропромислові ринки, порушення встановлено на  6 об’єктах; 224 об’єкти торгівлі непродовольчими товарами, на 2 встановлено порушення; 353 заклади громадського харчування,  із них на  18 об’єктах виявлено порушення дотримання вимог щодо протиепідемічних заходів; 30 перукарень і салонів краси, 126 інших об’єктів нагляду (об’єкти водопостачання та водовідведення, транспорт, аптеки тощо) на 14 встановлено порушення.
Водночас спеціалісти ГУ ДПСС краю комісійно обстежили щодо створення безпечних умов перебування учнів та працівників 104 дошкільні заклади, порушення виявлено у 10; 188 закладів середньої освіти, порушення виявлені у 14 закладах.
До порушників застосовувалися відповідні заходи реагування, зокрема надано 119  приписів (пропозицій) та складено 4 протоколи органами Національної поліції.
З метою  запобігання занесенню і поширенню на території області гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом 2019-nCoV,  проводиться широка  інформаційна робота серед населення. За тиждень здійснено близько 1435 таких заходів, інформує Управління.