До відома краян: в "Укрпошті" розповіли, як доставлятимуться пенсії у наступному році

Укрпошта продовжить дію поточного договору з доставки пенсій в січні - лютому за тарифами 2020 року. Таку пропозицію Укрпошти прийняв Пенсійний фонд, повідомляє прес-служба компанії в четвер, 23 грудня, - інформує korrespondent.net
"Завдяки такому кроку пенсіонерам протягом двох перших місяців 2021 року буде виплачено і доставлені пенсії за звичайним графіком. А всі учасники процесу - Пенсійний фонд України, Міністерство фінансів і Міністерство соціальної політики - отримають час на вироблення системного рішення щодо тарифів на виплату і доставку пенсій, яке вже запропонувала Укрпошта", - сказано в повідомленні. 
В Укрпошті також висловили надію, що укладаючи додаткову угоду, ПФУ публічно заявить про дозвіл пенсіонерам на час карантину дистанційно переходити на обслуговування в Укрпошту з банків, особливо в тих населених пунктах, де закриваються їх відділення, а електронний цифровий підпис там не працює.
"Цю норму закону ПФУ повинен виконувати, щоб захистити здоров'я громадян і не наражати на небезпеку одну з груп ризику.
Пенсіонери не повинні приїжджати особисто, щоб документально оформити перехід з банку в Укрпошту, для цього має бути достатньо надіслати необхідні документи поштою", - додали в компанії.
 Зараз пропозиції Укрпошти обробляються в профільних міністерствах, підприємство очікує їх вирішення.