Закарпатська митниця виграла апеляцію у справі на 96 мільйонів гривень

16 квітня Закарпатська митниця виграла справу в Закарпатському апеляційному суді щодо незаконного переміщення товарів техніки "APPLE", "Samsung" та інші. Сума штрафу склала 96 млн грн з конфіскацією вилучених митницею товарів
Нагадаємо,що 6 червня 2020 року на митному посту «Ужгород» працівники митниці припинили незаконний імпорт мобільних телефонів. Водій транспортного засобу під час митного контролю подав документи, згідно з якими через митний кордон переміщувались запчастини до автомобілів. Співробітники Закарпатської митниці перевірили вантажівку і виявили незаявлені в товаросупровідних документах мобільні телефони та аксесуари, а також іншу техніку. 
3 вересня 2020 року Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області розглянув справу про порушення митних правил та визнав винним громадянина України у вчиненні правопорушення за ознаками ч.1 статті 483 Митного Кодексу.
Адвокатом було подано апеляційну скаргу, за результатами розгляду якої Закарпатським апеляційним судом 16 квітня 2021 року постанову суду першої інстанції про накладення стягнення залишено без змін.
Джерело: Державна митна служба України