На Закарпатті вісьмом підприємцям списано понад 424 тис грн штрафних санкцій

Фізичні та юридичні особи окремих категорій мають можливість списання пені та штрафних санкцій у разі погашення ними основної суми податкового боргу та за умови сплати поточних податкових зобов’язань.
Це передбачено Законом України № 1072-ІX. 
Як повідомляють у ГУ ДПС у Закарпатській області, наразі до податкових органів Закарпаття 14 боржників подали 17 заяв про списання штрафних санкцій та пені, по яких загальна сума податкового боргу, станом на 1 листопада 2020 року, становить понад 6,3 млн гривень.
Вісьмом суб’єктам господарювання, які повністю виконали умови Закону №1072-ІX, проведено списання штрафних санкцій та пені на суму 424 606 гривень.
Щодо інших боржників, у разі виконання ними умов зазначеного Закону, підлягають списанню штрафні санкції орієнтовно на суму трохи більше 3,7 млн гривень.
Нагадаємо, списання пені та штрафних санкції здійснюється за заявою платника податків, яка подається платником до контролюючого органу за місцем адміністрування відповідного платежу (з урахуванням відкритих інтегрованих карток платників). Звертаємо увагу платників податків, що термін подання такої заяви – до 9 червня поточного року.
Після проведення списання відповідну інформацію платник податків може отримати в приватній частині електронного кабінету.