П’яний та без прав: Закарпатець намагався відкупитись від штрафу хабарем у 1000 грн (ФОТО)

Це трапилося 30 травня на трасі М-06, поблизу села Зняцьово, в Мукачівському районі.
Близько опівночі патрульні зупинили автомобіль BMW, який рухався смугою зустрічного руху. Під час перевірки документів поліцейські помітили у керманича явні ознаки алкогольного сп’яніння.

Чоловік пройшов тест на стан сп’яніння на місці за допомогою Драгера. Прилад показав 2.40 проміле, що у 12 разів перевищує норму.
Інспектори склали на водія адмінматеріали за ч.4 ст.126 (Керування транспортним засобом особою, що позбавлена права керування) та за ч.3 ст.130 (Керування у стані алкогольного сп’яніння) КУпАП.
Під час оформлення адмінматеріалів водій запропонував патрульним домовитися за непритягнення його до адміністративної відповідальності. Охоронці порядку попередили керманича про кримінальну відповідальність за пропозицію неправомірної вигоди, але чоловік підійшов до службового авто і поклав у багажне відділення 1000 гривень, відповідальність за що передбачена ст.369 (Пропозиція неправомірної вигоди) ККУ. Таке порушення карається штрафом від 8 500 до 12 750 грн, або обмеженням чи позбавленням волі терміном від 2 до 4 років.
Оскільки водій позбавлений права керування автомобілем Мукачівським міськрайонним судом у лютому 2021 року, — патрульні викликали на місце події слідчо-оперативну групу для документування імовірного кримінального правопорушення.
За невиконання рішення суду чоловік відповідатиме перед законом за ст.382 (Умисне невиконання вироку суду) ККУ, яка передбачає штраф у розмірі від 8 500 до 17 000 гривень або позбавлення волі терміном до 3 років