Перерахунок пенсій: скільки закарпатців отримають більше коштів?

У травні цього року Головним управлінням Пенсійного фонду України в Закарпатській області проведено перерахунок пенсій працюючим пенсіонерам відповідно до частини четвертої статті 42 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування». 
Перерахунок проведено після отримання даних з Державної податкової служби про суми нарахованих та сплачених страхових внесків за 1 квартал 2021 року. Зазначений перерахунок проведено особам, які після призначення (попереднього перерахунку) пенсії продовжували працювати та набули не менш як 24 місяці страхового стажу або менш як 24 місяці страхового стажу, за умови, що після призначення (попереднього перерахунку) пенсії пройшло не менш ніж два роки.
Перераховано пенсії 12,5 тисячам закарпатських пенсіонерів, з яких по стажу та заробітній платі – 809 особам (середній розмір підвищення для них становив 160,69 гривні); по стажу роботи підвищено пенсії 11,7 тисячі особам (середній розмір підвищення – 71,82 гривні). Перерахунок здійснено автоматично, без особистого звернення пенсіонерів до органів Пенсійного фонду України.
До слова, у червні, крім перерахованої пенсії, виплачується і доплата за квітень та травень поточного року.
ГУ ПФУ у Закарпатській області