До відома закарпатців! Словаччина змінила умови в'їзду на свою територію

Про зміни правил пропуску через словацький кордон повідомили в Чопському прикордонному загоні.
Згідно з новими правилами, особи, які в’їжджають на територію Словаччини з держави, що входить до червоного списку (зокрема, Україна), зобов’язані попередньо зареєструватися на веб-сайті https://korona.gov.sk/ehranica.
Подорожуючим радять зробити це до прибуття на територію Словаччини, оскільки у пунктах пропуску неможливо зареєструватися через слабке інтернет-покриття. Доступ до wifi на території словацьких пунктів пропуску відсутній.
Зазначене стосується також тих, хто в’їжджає на територію Словаччини потягом через пункт пропуску «Чоп (Страж) - Чієрна-над-Тісоу».
Особу, що прибуває на територію Словаччини потягом і не виконує умови в’їзду (не зареєстрована на https://korona.gov.sk/ehranica), не буде пропущено, а її повернення на територію України буде ускладнене через графік руху потягів.
Також словацькі колеги інформують, що з 19.00 (середньоєвропейського часу) 05.07.2021 року у громадян ЄС при в’їзді на територію Словаччини перевірятимуть цифрові COVID-картки (через мобільний додаток). Такі картки видаються громадянам ЄС як сертифікат про щеплення, проведення тесту (антиген, ПЛР) або подолання захворювання на COVID-19.