Понад 10 000 клієнтів ТОВ «Закарпатгаз Збут» боргують за газ більше 1000 гривень

4% клієнтів ТОВ «Закарпатгаз Збут» (працює під брендом «ТВІЙ ГАЗЗБУТ») мають прострочену понад 2 місяці заборгованість за газ в розмірі понад 1000 гривень. Загальний борг цих 10324 споживачів складає більше 67 мільйонів гривень.
«Найбільше боргують за спожитий газ мешканці Ужгорода та Ужгородського району (25% від загальної заборгованості), Виноградова і Виноградівського району (19%) та Мукачева і Мукачівського району (близько 17,5% від загальної заборгованості). У свою чергу, найкращий рівень розрахунків за останні півроку – в громадах Перечина та Великого Березного (понад 131%). Ми вдячні клієнтам, які розуміють, що вчасні розрахунки за газ є запорукою його стабільного постачання, та злагодженій роботі усіх сервісів ТОВ «Закарпатгаз Збут»», – зазначає директорка компанії Вікторія Томинець.
У ТОВ «Закарпатгаз Збут» вкотре звертають увагу клієнтів, що сплачувати за спожите блакитне паливо потрібно щомісячно до 25 числа.
Незважаючи на прийнятий владою мораторій на відключення боржників у період карантину, ТОВ «Закарпатгаз Збут» має право стягувати прострочену заборгованість в судовому порядку. У такому разі, окрім суми боргу, боржник оплачує судовий збір, інфляційні втрати та 3% річних від суми заборгованості.