На Закарпатті ремонтують відразу чотири прикордонні дороги

У Закарпатській області роботи ведуться одразу на 4 прикордонних автошляхах, траси ремонтують згідно з міжнародними стандартами за програмою Президента “Велике будівництво”. Цього року планують відновити 80 км прикордонної інфраструктури.
Як передає Укрінформ, про це повідомляє у Фейсбуці Служба автомобільних доріг у Закарпатській області.
“Європа відкривається після карантину і багато хто з українців вже пакує валізи. Для тих, хто планує подорож автомобілем розповідаємо, які дороги і де нині в роботі”, - йдеться у повідомленні служби.
На ділянці траси М-06 Київ-Чоп капітально відремонтують 10 км міжнародного маршруту, який веде від Ужгорода до кордону з Угорщиною. Фахівці “ШБУ-77” виконали заміну перезволожених ґрунтів, підсилили основу дорожнього одягу та влаштували нижній шар на всій ділянці. Нині тривають роботи з влаштування узбіч та з'їздів.
Відновлення 35-кілометрового маршруту М-25 КПП “Соломоново” – Велика Добронь – Яноші з під’їздом на КПП “Косино” триває цілодобово. По всьому об’єкту відбувається заміна земполотна через перезволоженість ґрунтів. Також по всій протяжності маршруту влаштують посилену основу дорожнього покриття і вирівнюючий шар. Новий асфальт вже влаштували від селища Яноші до Запсоні.
На цьому ж маршруті у Батьово ремонтують найбільший шляхопровід області довжиною 312 метрів. Зараз роботи ведуться на лівій стороні шляхопроводу, на правій вже влаштоване нове покриття.
На відрізку траси М-26 Вилок – Неветленфолу – КПП “Дяково”, що поєднує пункти пропуску на кордонах із Угорщиною та Румунією, відновили дві ділянки, загальною довжиною 7,7 км.
“У межах капітального ремонту на ділянці км 5+150 – км 10+700 посилили основу дорожнього одягу та влаштували покриття з крупнозернистого асфальтобетону. У тому числі і під'їзд до КПП “Вилок”. Ділянка маршруту км 1+872 – 5+150 відновлена у межах поточного середнього ремонту. Нині тривають роботи із влаштування лотків, з'їздів, велодоріжки та тротуарів”, - зазначають в Укравтодорі.
Як повідомляв Укрінформ, заступник голови Офісу Президента, координатор програми "Велике будівництво" Кирило Тимошенко раніше повідомив, що за президентською програмою у 2021-22 роках загалом буде відремонтовано 600 км доріг до контрольно-пропускних пунктів на кордонах.