Побив працівника поліції під час обшуків – мешканцеві Ужгородщини обрано запобіжний захід

Ужгородською окружною прокуратурою в рамках досудового розслідування кримінального провадження за ч. 1 ст. 199 КК України проведено ряд санкціонованих обшуків на Ужгородщині. У результаті виявлено та вилучено близько 1400 л спиртової продукції та майже 100 пачок сигарет, які ймовірно виготовлені незаконно. Підакцизні товари зберігалися на території місцевого магазину та одного з помешкань у с. Кострина.

Обшуки прокурорами проведено спільно із працівниками відділення поліції № 2 Ужгородського РУП ГУНП в Закарпатській області. Під час здійснення вказаних слідчих дій власник помешкання – місцевий підприємець – здійснював супротив правоохоронцям та наніс одному з поліцейських тілесні ушкодження.

Особу затримали на місці події, а в подальшому повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 345 КК України (умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу тяжкого тілесного ушкодження у зв’язку з виконанням ним службових обов’язків). За доводами прокурорів окружної прокуратури чоловіка взято під варту з можливістю внесення 190 320 грн застави.

В обох кримінальних провадженнях триває досудове розслідування.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.



Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури