Словаччина відновлює автобусне сполучення із Україною через Закарпаття

Словаччина з 1 серпня відновила пропуск міжнародних автобусів, які здійснюють регулярні та нерегулярні пасажирські перевезення, через пункт пропуску «Вишнє Нємецьке». 
Про це повідомляє пресслужба ДПСУ.
Зазначається, що на осіб, які прибуватимуть з України, поширюватимуться карантинні заходи, визначені урядом Словаччини.
«Відповідно до повідомлення Словацької сторони, з 07.00 (за київським часом) 01.08.2021 року відновлюється пропуск міжнародних автобусів, які здійснюють регулярні та нерегулярні пасажирські перевезення, через пункт пропуску «Вишнє Нємецьке» (з українського боку – пункт пропуску «Ужгород»)», – йдеться в повідомленні.
Відтак усі не вакциновані особи віком від 18 років (за певними винятками) підлягатимуть самоізоляції терміном 14 діб. Вона може проходити у домашніх умовах або у відповідних установах. Самоізоляція припиняється, якщо за цей час в особи не виявлено симптомів захворювання на COVID-19 або якщо вона матиме негативний результат ПЛР-тесту, зробленого не раніше п’ятого дня після прибуття на територію Словаччини.
Водночас словацька сторона нагадала про необхідність завчасної реєстрації усіх подорожніх віком від 12 років на урядовому сайті.
Mukachevo.net