Ужгородського експосадовця підозрюють у службовій недбалості під час продажу землі

Колишнього посадовця Ужгородської міськради підозрюють у службовій недбалості під час продажу землі, на якій є майно Закарпатського обласного муздрамтеатру.
Про це повідомляє Закарпатська обласна прокуратура.
За даними слідства, колишній директор департаменту міського господарства Ужгородської міськради організував проведення земельних торгів та аукціонний продаж трьох ділянок, начебто вільних від забудови.
Проте на ділянках розташовувався декоративно-бризкальний басейн, який є невіддільною частиною комплексу Закарпатського обласного українського музично-драматичного театру.
Під час формування лоту експосадовець порушив законодавчі вимоги та не перевірив, чи можна включати ці землі до переліку об’єктів комунальної власності міста, що підлягають продажу, вказують у прокуратурі. Він також проігнорував заборону проведення аукціонів щодо земель, які використовують підприємства у сфері культури, та вимоги містобудівної документації.
За даними правоохоронців, дія експосадовця завдали державі збитків на понад 1,1 мільйона гривень. Наразі йому вручили підозру у службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу).
У разі доведення вини експосадовцю може загрожувати позбавлення волі від 2 до 5 років із позбавленням права обіймати певні посади до 3 років та штраф від 4 250 до 12 750 грн.