Закарпатські медики зробили майже 260 тисяч щеплень від COVID-19

За майже 7 місяців вакцинальної кампанії від коронавірусної інфекції закарпатські медики провели 259 679 щеплень.
З них першу дозу отримали 156 806 осіб, другу – 102 873. Про це повідомив перший заступник голови Закарпатської ОДА Мирослав Білецький.
«Усього за минулу добу, 17 вересня, щеплення від COVID-19 зробили 4151 закарпатець. Вперше вакцинувалися 2910 людей, а завершила вакцинальний цикл учора 1241 особа», – зазначив Мирослав Білецький.
Навіть попри те, що інформації про вакцини, принципи їхньої дії останні місяці дуже багато, все ж чимало з нас до кінця не розуміють, яким чином працюють препарати у нашому організмі і як борються з інфекцією.
Згідно з інформацією Міністерства охорони здоров’я вакцини від COVID-19 містять нейтралізовану частинку або цілий «вбитий» вірус. Коли її вводять в організм, вона знайомить нашу імунну систему зі збудником хвороби та вчить її виробляти антитіла та відповідні клітини для боротьби з захворюванням.
Якщо цей збудник, тобто вірус, потрапить в організм, навчена імунна система швидко визначить та знищить його, не допустивши масштабного розвитку хвороби.
Детальніше, як працюють вакцини від COVID-19, можна переглянути на відео, розробленому Товариством Червоного Хреста України.