Будівництво доріг «Малого Карпатського кола»

Інфраструктурний проєкт "Мале Карпатське коло" передбачає будівництво 20 км нових доріг та ремонт 170 км доріг у Львівській, Івано-Франківській і Закарпатській областях.
Про це розповів заступник голови Львівської обласної державної адміністрації Юрій Бучко, повідомляє пресслужба ОДА. 
"Мале Карпатське коло" дасть можливість з’єднати найкоротшими шляхами найголовніші туристичні центри трьох областей – наші Славське, Рожанку, Сколе та Плай, а також Пилипець, Ізки, Синевир та Міжгір’я на Закарпатті та Вигоду, Вишків і Буковель на Івано-Франківщині. А це 170 км відремонтованих і 20 км нових доріг", – зазначив Бучко.
Він підкреслив, що проєкт, який реалізують за програмою Президента Володимира Зеленського "Велике будівництво", пожвавить розвиток гірського регіону, сприятиме створенню нових робочих місць та залученню туристів.

Наразі в межах Львівщини тривають роботи на дорогах Бориня – Боберка, на що додатково піде 130 млн гривень субвенції з держбюджету. Також дорожники відновлюють шляхи навколо курорту Славське – до Хащовані та Вигоди.
Наступного року планують вести ремонти на маршрутах Хітар – Тухля, Бориня – Мохнате. Для цього місцевій владі знадобиться фінансування з держбюджету. Як пояснив Бучко, на цей рік бюджет Львівської області передбачає 700 млн гривень на ремонт державних і місцевих доріг.
Нагадаємо, одночасно зі створенням "Малого Карпатського кола", за програмою Президента Володимира Зеленського "Велике будівництво" за 2021-2022 рр. відремонтують 600 км прикордонних доріг, що зробить курорти і туристичні центри регіону доступними для іноземних туристів.