На Закарпатті екс-голова селищної ради підозрюється у недбалості ціною в 7 млн. грн.

Слідчі поліції Закарпаття під процесуальним керівництвом обласної прокуратури повідомили про підозру у службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки колишньому голові однієї із селищних рад Мукачівського району.
У ході досудового розслідування поліцейські з’ясували, що 65-річний мешканець Мукачівщини в обхід вимог чинного законодавства підписав державний акт права власності на земельну ділянку площею 9,3 га.
У результаті афери фігурант вивів землю із комунальної власності, а згодом передав у іпотеку банківській установі. У подальшому чиновник припинив виконання умов договору, продавши землю іншому підприємцю.
Таким чином неправомірні дії екс-посадовця заподіяли державі фінансові збитки на суму близько 7 мільйонів 200 тисяч гривень. 
За цим фактом в поліції відкрито кримінальне провадження за службову недбалість, що спричинила тяжкі наслідки. 
За скоєне фігурантові загрожує позбавлення волі на строк від двох до п’яти років з позбавленням права обіймати певні посади та займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від 250 до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.
Досудове розслідування у справі триває.
За матеріалами ВК ГУНП у Закарпатській області

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут