СБУ викрила на Закарпатті керівника держлісгоспу, який вимагав гроші з постачальників нафтопродуктів

СБУ викрила системну корупцію в одному з державних лісових господарств Закарпатської області. Затримано керівника держустанови. Чиновник вимагав гроші з постачальників нафтопродуктів.
За хабарі він «гарантував» підприємцям перемогу у тендерах на закупівлі пального для потреб лісгоспу. Сума «відкату» становила 10% з кожного укладеного договору і залежала від кількості придбаного палива.
За оперативними даними, через схему, її учасники щомісяця закуповували до 20 тис літрів бензину і дизпалива, а одержані «прибутки» виводили у тінь.
Правоохоронці затримали організатора схеми у Мукачеві на одержанні чергової суми неправомірної вигоди.
У межах кримінального провадження за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України, посадовцю повідомлено про підозру. Вирішується питання щодо обрання йому міри запобіжного заходу.
За матеріалами СБУ, тривають слідчі дії для притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до оборудки.
Крім того, перевіряється інформація щодо функціонування корупційного механізму в інших державних лісгоспах регіону.
Заходи з викриття правопорушення проводили співробітники Управління СБУ в Закарпатській області спільно з 5 слідчим відділом (з дислокацією у м. Ужгород) Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у м. Львові та за процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури, повідомляє пресслужба УСБУ в Закарпатській області.