332 закарпатські школи продовжують навчання у звичайному форматі

Відповідно до постанови КМУ від 22 вересня 2021 р. № 981 освітні осередки зможуть функціонувати у звичайному режимі тільки за наявності у 80 % працівників документа, що підтверджує щеплення від COVID-19 однією дозою вакцини (жовті сертифікати) або проходження повного комплексу імунізації (зелені сертифікати).
У Закарпатській області функціонують 604 заклади повної загальної середньої освіти, 332 з них мають можливість продовжувати освітній процес в очному форматі.
Про це повідомила Мар’яна Марусинець, директорка департаменту освіти і науки, молоді та спорту Закарпатської ОДА.
За її словами, найактивніше вакцинуються освітяни у закладах Берегівської, Великобийганської, Горінчівської, Дубриницько-Малоберезької, Івановецької, Колочавської, Косоньської, Міжгірської, Тересвянської, Чинадіївської та Чопської територіальних громад.
244 школи сьогодні перейшли на дистанційну форму навчання, оскільки не подолали встановлений поріг. Варто зазначати, що в такому разі дистанційно працюють і практичні психологи, соціальні педагоги, асистенти вчителя (за потреби батьків), вихователі групи продовженого дня та інші.
Здобувачі дошкільної освіти, учні спеціальних закладів освіти та 1–4 класи ЗЗСО продовжують навчатися в очному режимі незалежно від зони карантину та кількості вакцинованих освітян.
Усі освітні осередки, що і надалі працюють у «жовтій» зоні, обов’язково повинні дотримуватися маскового режиму та інших санітарно-епідемічних вимог.
Про це повідомляє Закарпатська ОДА