На Закарпатті за двох пакистанців прикордоннику пропонували 16 тис. гривень

Учора на Закарпатті затримали двох незаконних мігрантів з Пакистану та організатора їх невдалого трансферу за маршрутом «Україна - Словаччина».

Громадянина Ісламської Республіки Пакистан затримали у с.Оноківці Ужгородського району під час спроби підкупу прикордонника. Правопорушник сподівався, що за 16 тисяч гривень офіцер сприятиме переправленню його співвітчизників через українсько-словацький кордон. 
Разом з організатором злочину правоохоронці затримали двох громадян Пакистану, які сподівалися на безперешкодний перехід з України на територію Євросоюзу.
Як засіб вчинення кримінального правопорушення правоохоронці вилучили легковий автомобіль «Хонда» української реєстрації, грошові кошти у розмірі 16000 гривень, що призначалися як хабар, а також паспортні документи затриманих громадян Пакистану, банківські картки і іноземну валюту.
Слідчо-оперативні заходи проходили в рамках  кримінального провадження за ознаками злочинів, передбачених ч. 3 ст. 369 ККУ «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі» та ч. 3 ст. 332 ККУ «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України». Їх проводила міжвідомча група у складі офіцерів відділу внутрішньої та власної безпеки по Чопському загону, співробітників оперативно-розшукового підрозділу, а також слідчого відділу Ужгородського РУП ГУНП в Закарпатській області за процесуального керівництва Ужгородської  окружної  прокуратури.
Наразі тривають слідчі дії. Очікується обрання запобіжного заходу відносно фігуранта кримінального провадження та оголошення йому підозри у вчиненні злочинів за ч. 3 ст. 369 ч. та 3 ст. 332 ККУ, - інформує пресслужба Чопського прикордонного загону,