314 тисяч щеплень отримали закарпатці .

Від початку вакцинальної кампанії в області медики зробили 314 тисяч щеплень. 15% закарпатців отримали першу дозу вакцини від COVID-19 (187 464 особи), 10% завершили вакцинальний комплекс (127 654 особи). 

Від початку вакцинальної кампанії в області медики зробили 314 тисяч щеплень. 15% закарпатців отримали першу дозу вакцини від COVID-19 (187 464 особи), 10% завершили вакцинальний комплекс (127 654 особи).


На складах зберігаються 147 тисяч доз різних вакцин: AstraZeneca, Pfizer, CoronaVac, а в регіоні діють різні платформи, щоб максимально наблизити вакцинацію до населення.


Щоденно епідеміологи аналізують рівень охоплення імунізацією у розрізі громад, щоб зрозуміти, чого очікувати, коли погіршиться ситуація. Про це під час брифінгу розповіла регіональна координаторка вакцинальної кампанії у Закарпатській області Вікторія Тимчик.


«Найактивніші територіальні громади, де спостерігається висока прихильність до вакцинації, – Баранинська, Сюртівська, Чопська, Малоберезнянська, Ужгородська, Верхньокоропецька, Косоньська.


Водночас 19 громад краю не подолали навіть 10% бар’єру, тому саме там чекаємо найбільший відсоток госпіталізації і саме в тих громадах вже фіксуємо загострення епідситуації. Найбільше таких громад на Тячівщині: Бедевлянська, Буштинська, Дубівська, Нересницька, Солотвинська, Тересвянська, Углянська, Усть-Чорнянська (тут нема навіть 1% вакцинованого населення). Низький відсоток вакцинації у Богданській, Чинадіївській, Неліпинській, Зарічанській, Керецьківській, Драгівській, Вишківській громадах», – зазначила Вікторія Тимчик.


Регіональна координаторка наголосила, що на Закарпатті діє широка мережа локацій, де можна зробити щеплення від ковіду: Центри вакцинації населення, пункти щеплення, працюють мобільні бригади. Минулого тижня запрацювала тимчасова платформа на базі відділень Укрпошти, що працюють у всіх містах, колишніх районних центрах та смт Середнє. Це зробили для того, аби охопити аудиторію віком 60+. За 3 дні тут вакцинували 127 людей (116 відвідувачів та 11 працівників).