Смертельна ДТП на Мукачівщині: підозрюваний може сісти за ґрати на 10 років

За активної позиції Закарпатської обласної прокуратури слідчим суддею Ужгородського міськрайонного суду взято під варту мешканця с. Косино за підозрою у скоєнні ДТП, в якій загинула 17-річна дівчина. Можливість внесення ним застави виключена.
Аварія трапилася на Мукачівщині 18 жовтня. За даними слідства, що місцевий житель на автомобілі «Volkswagen Golf» не впорався з керуванням та з’їхав у кювет. Унаслідок удару транспортного засобу 17-річна пасажирка загинула на місці події, ще одна неповнолітня потерпіла отримала травми. Інший пасажир, мешканець Косина, залишився неушкодженим.
Встановлено, що водій того вечора за кермом перебував у стані наркотичного сп’яніння. Відтак його дії кваліфіковано за ч. 3 ст. 286-1 КК України, тобто порушення правил безпеки дорожнього руху, вчинене у стані наркотичного сп’яніння, що спричинило смерть потерпілого. Санкція вказаної частини статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від 5 до 10 років.
За процесуального керівництва обласної прокуратури подальше досудове розслідування здійснюють слідчі СУ Головного управління Нацполіції в Закарпатській області.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Пресслужба Закарпатської обласної покуратури