У жовтні в модернізацію мереж Закарпатгаз інвестував майже 4 млн гривень

Впродовж цього місяця в рамках плану розвитку (інвестиційної програми) підприємства було замінено 15 застарілих ШГРП, а також 850 метрів газопроводу та 10 об’єктів електрохімзахисту. Нове обладнання, встановлене фахівцями АТ «Закарпатгаз», дозволить зменшити втрати газу та витрати на утримання газорозподільної системи.
ШГРП, або ж газорегуляторні пункти шафового типу, дозволяють забезпечити коректну та безпечну роботу газових приладів, що розраховані на споживання природного газу низького тиску. У жовтні їх замінили одразу в кількох районах Закарпатської області: Мукачівському (с.Березинка, Макарово, Барбово, Лалово, Завидово, Станово), Виноградівському (с.Шаланки, Велика Копаня, Великі Ком’яти), Іршавському (с.Великий Раковець), а також у Мукачеві, Іршаві та Ужгороді.
«Кошти за розподіл природного газу — єдине джерело надходжень нашого підприємства, — розповів начальник відділу інвестицій ВТУ АТ "Закарпатгаз" Микола Івасій. – Саме з них фінансуються усі ці роботи. Загальна вартість робіт, проведених у жовтні 2021 року, становить майже 4 мільйони гривень. Усі кошти, передбачені у тарифі на розподіл, у повному обсязі  інвестуються у газорозподільні мережі. Тому так важливо вчасно оплачувати рахунки, адже від цього залежить стабільне та безперебійне газопостачання краю».
Також за кошти, передбачені програмою розвитку, було замінено 850 метрів газопроводу в селі Онок на Виноградівщині та проведено заміну анодних заземлень у селах Стройно, Неліпино, Пасіка на Свалявщині, в Залужжі на Мукачівщині, в селах Рокосово, Нижнє Селище, Кіреші Хустського району та в місті Хуст, в селі Руське Поле Тячівського району, в селі Олешник Виноградівського району та місті Виноградів. Такі заходи дозволяють забезпечити стабільну роботу системи газопостачання краю, що надзвичайно важливо у сезон низьких температур.  
 

Пресслужба АТ «Закарпатгаз»