“Те, що відбулося сьогодні у сесійній залі – порушення закону України” – Петров

У своєму коментарі для журналістів голова Закарпатської обласної ради Олексій Петров назвав сьогоднішню сесію під чвс якої його зняли з посади голови, нелегітимною і повідомив, що вже звернувся до правоохоронних органів:
“Те, що відбувається, є порушенням усіх правових норм і має ознаки самоуправства. Я, звернувся з цього приводу до прокуратури та поліції з метою реагування на ці дії, – зазначив Олексій Петров.
Він назвав основною причиною сьогоднішньої ситуації – перенесення сесії через питання, що виносилися на порядок денний і, в основному, стосувалися бюджетних питань та реформування комунальних підприємств.
Напевно, це й стало основною причиною щодо розходження в думках політичної партії “Слуга Народу” з іншими. Оскільки до нас зверталися лікарі, працівники культури, освітяни, громадські організації та профспілки, на погоджувальній раді, ми прийняли рішення перенести розгляд питання оптимізації комунальних закладів, створити комісії, запросити експертів, прокомунікувати, вивчити усі думки щодо оптимізації.
Олексій Петров також нагадав, що першочергово питання щодо оптимізації ініціював на минулій сесії депутат від фракції “Рідне Закарпаття” Володимир Чубірко, який подав депзапит з проханням створити групу з оптимізації комунальних підприємств, де обласна рада є власником. Він наголошував, що штати цих закладів переважно роздуті, що керівники отримують великі зарплати, а інші працівники – мізер.
Ми прийняли рішення про перенесення сесії на 25 листопада, щоб мати час вивчити питання необхідності оптимізації. Заява про вчинення злочину передана в правоохоронні органи, я буду свідком по справі. Відповідно до регламенту і закону я переніс сесію, і те, що відбулося в залі, неправочинне. Кажу, як юрист: те, що відбулося, це порушення закону”, – резюмував Олексій Петров.