5 заспокійливих чаїв, які можуть побороти симптоми застуди

Рута

Кілька ковтків м’ятного чаю допоможуть вам відчути себе краще. Ментол в листі м’яти перцевої може надати невелику знеболюючу дію на горло, придушуючи кашель (саме тому м’ята зустрічається у багатьох засобах від кашлю). Крім того, вчені з Міністерства сільського господарства США повідомляють, що при тестуванні в лабораторії було виявлено, що м’ята має значну антимікробну і противірусну активність.

РомашкаСушені квіти ромашки століттями використовувалися для того, щоб допомогти заснути – флавоноїди з рослини надають заспокійливу дію. Оскільки виспатися – важлива частина місії по відновленню під час застуди, ромашка – відмінний вибір. Є також деякі докази того, що чай з ромашкою діє як протизапальний засіб.

Ехінацея

Ехінацея походить з пурпурного квітки, знайденого в Північній Америці – вона використовувалася місцевими племенами в якості ліків. Дослідження показали, що прийом ехінацеї в якості добавки може знизити ваші шанси на застуду до 58% і скоротити тривалість застуди більш ніж на один день.

Імбир

“Імбирний чай добре заспокоює горло – біоактивні інгредієнти в ньому діють як протизапальні та можуть пригнічувати мікроорганізми. І якщо у вас застуда з розладом шлунка, то, як відомо, імбир знімає нудоту”, – пише видання Good House Keeping.

Бузина

Як і інші маленькі темні ягоди, бузина наповнена корисними для здоров’я антиоксидантами: за вмістом поліфенолів вона стоїть вище, ніж журавлина і чорниця. Дослідження сиропів і екстрактів бузини показали, що вони можуть зменшити тривалість і тяжкість симптомів застуди і грипу.