В ОДА розглянули питання діяльності національних природних парків області

10 січня, в.о. голови Закарпатської облдержадміністрації Олексій Гетманенко і директор департаменту екології та природних ресурсів Юрій Шпонтак провели нараду стосовно діяльності національних природних парків області та Карпатського біосферного заповідника.
На нараді розглядалися питання господарської діяльності на території природно-заповідного фонду області, виконання Указу Президента України від 9 липня 2019 року № 511/2019 «Про деякі заходи щодо збереження лісів та раціонального використання лісових ресурсів» та інших Указів Президента України щодо зміни меж території національних природних парків.
Олексій Гетманенко звернув увагу учасників наради на важливість питань електронного обліку деревини та раціонального використання податків сільськими та селищними радами, які розташовані на території національних парків. Ці питання перебувають на особистому щоденному контролі в.о. голови ОДА.
Керівники національних парків поінфомрували в.о. голови ОДА про стан справ та звернули увагу на проблемні питання, вирішення яких потребує втручання обласної державної адміністрації.
За результатами наради було прийнято рішення звернутись до Міністерства енергетики та захисту довкілля з проханням прискорити процес передачі земель національним паркам відповідно до Указів Президента України, підготувати протокольне доручення із визначенням конкретних термінів та відповідальних осіб стосовно зауважень і пропозицій, які були озвучені під час наради, та розробити чіткий план заходів щодо завершення відновлення унікального музею лісу і сплаву.
Пресслужба ОДА