Повсякденні напої, які погіршують пам’ять і руйнують мозок

Фруктові соки, газована вода, квас можуть бути небезпечні для мозку. В першу чергу тим, що в них міститься занадто багато цукру. При регулярному споживанні таких напоїв це впливає на короткочасну пам’ять, провокує порушення в роботі гіпокампу, тобто області мозку, що відповідає, зокрема, за запам’ятовування.
Напої з високим вмістом кофеїну можуть призвести до непоправних наслідків для мозку. При занадто частому їх вживанні підвищується концентрація катехоламінів, що в підсумку призводить до збільшення рівня кортизолу (гормону стресу).
Питна вода з алюмінієм може збільшити ймовірність хвороби Альцгеймера. До такого висновку прийшли вчені Національного інституту охорони здоров’я та медичних досліджень.
Енергетичні напої дуже шкідливі. У них міститься багато кофеїну і цукру, що завдає подвійного удару по здоров’ю. При постійному вживанні енергетиків людина виснажує внутрішні запаси організму.
Алкоголь навряд чи можна вважати повсякденним напоєм, проте шкода мозку від нього дуже велика. Він діє як нейротоксин, який впливає на здатність запам’ятовувати, осмислювати свої дії, орієнтуватися в просторі. Постійне вживання алкоголю призводить до важкого захворювання — алкоголізму. Воно поступово формує психічну і фізичну залежність від спиртного і викликає патологію внутрішніх органів, центральної і периферичної нервової системи.