У Дубівській лікарні змінилось керівництво

Минулого четверга в актовому залі Дубівської лікарні відбулись збори медичних працівників. На захід завітали й керівництво селища, духовенство та громадськість.  
Відкрив зібрання селищний голова Василь Носа. Він відмітив, що відповідно до медичної реформи, що впроваджується в Україні, у Дубівській лікарні, як і у інших медичних закладах району, тривають зміни. Зокрема, наразі заклад став комунальним некомерційним підприємством «Дубівська лікарня» Дубівської селищної ради.  Також Василь Михайлович повідомив, що Микола Васильович Бігунець, який впродовж 50 років очолює Дубівську лікарню, написав заяву про звільнення з посади.  Тож у зв’язку з цим селищний голова підписав розпорядження про звільнення Миколи Бігунця з посади директора КНП «Дубівська лікарня» та переведення його на посаду лікаря-терапевта поліклінічного відділення. Текст документу зачитала секретар виконкому Діана Михалчич. 
Василь Носа  подякував Миколі Васильовичу за вагомий вклад у розвиток системи охорони здоров’я, за активну громадянську позицію та любов до рідного краю. І зауважив, що свого часу на долю Дубівської лікарні випало чимало випробувань, та все ж, завдяки старанням Миколи Бігунця та його мудрому керівництву, заклад досі функціонує. 
Виступили на зборах і медики. Про життєвий та трудовий шлях Миколи Бігунця розповіла голова профкому, завідувач терапевтичного відділення  Ольга Чендей. Вона також висловила подяку головному лікарю за настанови, за людську доброту й за безцінний досвід, який здобула під його чітким та мудрим керівництвом.  Слова вдячності та щирі побажання тепер вже колишньому головному лікарю адресували  завідувачі АЗПСМ – Ганна Куцин, дитячого відділення – Василина Руснак,  пологового відділення – Іван Тяско, старша медсестра поліклінічного відділення Марія Івачевська, головний бухгалтер Надія Грицан та інші.  
Свою прихильність та шану Миколі Бігунцю висловив й благочинний протоієрей о.Іоанн Барна.  
Натомість Микола Васильович подякував виступаючим за теплі, сердечні слова та поділився спогадами про те, як починав свій шлях у медицині, згадав й роки будівництва та розквіту лікарні. 
Селищний голова Василь Носа представив в.о. директора КНП «Дубівська лікарня» – лікаря-невролога, лікаря вищої категорії, завідувача неврологічного відділення Ігоря Білегу. Відповідне розпорядження зачитала секретар виконкому Діана Михалчич.  Ігор Миколайович керуватиме лікарнею на час конкурсних процедур. Так, впродовж місяця буде проведено конкурс на заміщення вакантної посади директора КНП «Дубівська лікарня». 
Відтак, Ігор Білега відмітив, що за підтримки колективу та місцевої влади намагатиметься зробити все можливе, аби Дубівська лікарня на належному рівні надавала медичні послуги населенню, а впровадження реформи і зміни у закладі не позначились на якості роботи медиків. 
 Наприкінці зібрання присутні вибрали та затвердили членів конкурсної комісії. До складу комісії увійшли: голова профспілкового комітету, завідувач терапевтичного відділення  Ольга Чендей, завідувач пологового відділення Іван Тяско та головний бухгалтер Надія Грицан. Також було обрано нового голову місцевого осередку районної організації Товариства Червоного Хреста України – Марію Івачевську.  
Л.БІЛАК., газета "Дружба"