Через зміну клімату палюче сонце буде завдавати все більшої школи людям

Міжнародна група вчених прийшла до висновку, що смертоносні хвилі спеки, спричинені змінами клімату, стануть більш небезпечними та погіршать ситуацію з охороною здоров'я в такій густонаселеній країні, як Китай. Про це повідомляється в прес-релізі на MedicalXpress, інформує Ukr.Media.
Фахівці проаналізували 50 мільйонів записів денної температури, отриманих 2400 метеостанціями по всьому Китаю в період з 1961 по 2018 рік.
Дослідники показали, що 30-денні періоди небезпечної нічної спеки, які у 2018 році вбили безліч людей на північному сході Китаю, значно почастішали. Крім того, екстремальна денна спека і рясні опади, що призводять до повеней, у майбутньому також будуть виникати частіше. Екстремальні зливи стали в 1,5 раза більш імовірними з доіндустріальної епохи, в той час, як ймовірність постійних сильних дощів знизилася на 47 відсотків.
Високі нічні температури сприяють теплового удару у людей, які страждають від денної спеки. Найбільш схильні до ризику ті, хто працює на відкритому повітрі, літні й молоді люди, а також особи з різними захворюваннями.